Hövdingagille

Vikingarna visste hur man festar! Boka ett hövdingagille på vikingacentret så får du uppleva själv hur vikingarnas gästabud gick till. Man möttes i hövdingens hall för att roa sig, men också för att ha möten om olika saker, planera handelsresor etc.

Den läckra och rikliga måltiden serveras på ett bräde och dryckerna i lerkärl. En vikingafest bjuder på allt från tjärdoft till yxkastning och den stämningsfulla festen blir ett minne för livet.

rosala chieftain hall 14

Hövdingagillet räcker 3 timmar. I paketet ingår introduktionsguidning, rundvandring i vikingabyn med guide, yxkastningsprogram, vikingamantel samt middag.

Hela programmet pris beroende på meny:
Valkyrians delikatesser 44,00 € / person
Havsgudens gåvor 51,00 € / person
Hövdingens gästabud 63,00 € / person
Julbord på vikingavis 57,00 € / person

rosala viking dinner 12

Pris för drycker tillkommer. Vi serverar öl, cider, long drink samt viner och naturligtvis mjöd! På sommaren kommer vi igen att kunna bjuda er på vårt eget öl tillverkad i samarbete med det lokala bryggeriet Kimito Brewing.

Om du kombinerar din fest med övernattning, får du automatiskt middagstiden förlängd på köpet. Övernattningen sker i hövdingahallen, delvis i samma utrymme som vikingafesten och delvis i skilda rum. Se mer information om övernattningen här.
Fråga gärna efter en offert för taxibåtstransporter från fastlandet och/eller buss-transport från dörr till dörr.

Gruppstorlek 10-80 personer inne i hövdingahallen, för större grupper kan vi bygga en lösning med festtält ute på gården. Be oss om offert så hjälper vi dig att ordna en fest som dina gäster aldrig glömmer!