Grupp-guidningar

Till vikingacentrets inträdesavgift hör en kort introduktionsguidning, en presentationsvideo samt en guidekarta, som fungerar som din guide i vikingabyn.
Om du reser med en grupp på minst 10 personer och vill ha ut det mesta möjliga av allt vikingacentret har att erbjuda, kan du dessutom boka en guide!

Våra program-alternativ

Observera att vi önskar förhandsbokning, om du vill beställa programmet på ort och ställe kan vi inte garantera att en guide finns ledig. Du kan kontakta oss på tel. 040 218 2960 eller e-post info@rosala.fi.

För alla program är det optimala personantalet 10-30 personer, större grupper går också utmärkt men kommer att delas upp i flera grupper.

1. Guidad rundtur till vikingabyn och yxkastning

Programmet räcker ca 1 h inklusive introduktionsguidningen
Pris 8,00 / vuxen och 4,00 / barn 4-14 år

2. Vikingarnas femkamp

Vi har totalt 7 st vikingatida grenar som man kan välja mellan, och det går bra att boka allt mellan 1 och 7 grenar. Räkna med 15-20 minuter per gren, en femkamp räcker alltså ca 1,5 h.
Pris 3,00-4,00 / gren, en femkamp blir alltså 20,00 / vuxen (10-19 personer) eller 15,00 / vuxen (20 personer och över)
Grenar:
Yxkastning
Pilbågsskytte
Dragkamp
Knivkastning
Spjutkastning
Styltgång
Frågesport

3. Vikingarnas sjöfart

Programmet går ut på att tillsammans med guiden bekanta sig med våra två vikingaskepp, som båda befinner sig på vikingabyns område. Guiden berättar om båtarna och vikingatidens sjöfart samt drar havsrelaterade frågelekar. Programmet räcker ca 1 h.
Pris 15,00 / vuxen (10-19 personer) eller 10,00 / vuxen (20 personer och över)

4. Arkeologisk prov-utgrävning

Presentation av en modell av en arkeologisk utgrävningsplats, man får prova på bland annat en metalldetektor. Guiden berättar om utgrävningarna vid Kyrksundet, som ligger som bakgrund till vikingacentret, samt hur arkeologiska utgrävningar går till. ca 1 h.
Pris 15,00 / vuxen (10-19 personer) eller 10,00 / vuxen (20 personer och över)

Rundturer för bussgrupper

Om du vill inbegripa andra sevärdheter också, finns det möjlighet till händelserika rundturer för grupper som vill uppleva yttre skärgårdens natur, kultur och historia. I programmet kan ingå besök förutom på vikingacentret, också i Strandhotellet i Dalsbruk, i Kasnäs Skärgårdsbad och naturumet Blåmusslan som presenterar växt- och djurvärlden i Skärgårdshavets nationalpark, Bengtskärs fyr, Örö fortö, Hitis kyrkoby eller någon annan av de enastående sevärdheterna och aktiviteterna i Hitis skärgård.

Exempel på färdigt planerade tidtabeller finns på bokningsbyråns egen sida. Alla paket kan ändras om och skräddarsys enligt era önskemål, tag kontakt så planerar vi!