Lägerskolor

Programmet En dag som viking förflyttar dig tusen år tillbaka i tiden. Tidsresan till år 1024 är fylld av överraskningar, ett spännande äventyr för skolelever i alla åldrar.

Till äventyret hör att klä ut sig i vikingakläder, steka bröd över öppen eld, få höra om och prova vikingarnas vapen och få ett ”lägerdop” i Helga-kapellet.

Tidsresan räcker ca. 3 timmar och priset är från 18 € / elev inklusive inträdesavgift. Lunchsoppa kostar från 8,50 €, en måltid på vikingavis på bräde är från 9,50 €.
rosala lägerskola 3
Andra program-alternativ:

  • Endast inträde, kort introduktionsguidning och guidekarta ingår, 4,00 € / person.
  • Vikingarnas femkamp, ca 1,5 h, från 8,00 € / elev. Grenarna är yxkastning, bågskytte, gång på styltor, dragkamp och frågesport.
  • Vikingarnas trekamp, ca 1 h, från 7,00 € / elev. Grenarna är yxkastning, dragkamp och frågesport.
  • Vikingarnas sjöfart, ca 1 h, från 7,00 € / elev. Tillsammans med guiden bekantar man sig med vikingaskepp och deltar i lekar med havstema.
  • Arkeologisk prov-utgrävning, ca 1 h, från 8,00 € / elev. Presentation av en modell av en arkeologisk utgrävningsplats, man får prova på bland annat en metalldetektor. Guiden berättar om utgrävningarna vid Kyrksundet, som ligger som bakgrund till vikingacentret, samt hur arkeologiska utgrävningar går till.
  • Tillverkning av vikingasmycken, ca 1,5 h, från 15,00 € / person. Deltagarna får ett eget smycke som ett minne av lägerskolan.

Det är också möjligt att övernatta i hövdingahallen Rodeborg. Hallen har alkover i två våningar som löper utmed hallens väggar, samt tre särskilda rum. Alkoverna är avskärmade med tyger.

Skärgårdens tusenårsäventyr-lägerskolor kan ordnas för skolgrupper, som vill stanna 2-5 dagar i Kimitoskären. Det finns mycket att se i skärgården, och vi erbjuder ett utbud av olika program. Kolla programförslag och begär en offert på bokningsbyråns sida!