Forneldarnas natt

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Öppet hus!

Forneldarnas natt är en årligen återkommande händelse. Runt om i skärgården tänds stora brasor, liknande dem som förr tändes för att vägleda sjöfarare runt kusten. Detta sker alltid den sista lördagen i augusti månad. För att fira forneldarnas natt håller vi öppet hus lördagen den 26.8.2017 från kl. 18.00-24.00. Samtidigt kan du passa på att tillsammans med hela byn ta en titt på den brasa som tänds ute i byviken.

I år har du också möjlighet att ta dig från och till fastlandet med båttransport, det är möjligt att boka antingen tur-retur Kasnäs-Rosala-Kasnäs för 20 € / person eller endast ena vägen Kasnäs-Rosala eller Rosala-Kasnäs för 14 € / person. Starttider: 18.15 från Kasnäs och 22.00 från Rosala. Båtresan tar ca 25 minuter, ankomst och avgång vid förbindelsebåtsbryggan i Rosala byviken. Retur-transporten kl 22.00 blir av förutsatt att minst 15 personer bokar plats. Boka din plats på tel. 040-2182960 eller e-post info@rosala.fi.

Kvällens program:

18.00-24.00 fritt inträde till vikingabyn, guidningar ordnas enligt efterfrågan

19.00 Middag i hövdingahallen, obs förhandsbokning

21.00 Eldslukarens föreställning

21.30 Forneldsbrasan tänds i byviken

Vi dukar upp en vikingabuffet kl 19.00 som du kan boka platser till. Pris 32,00 / vuxen, barn 4-14 år halva priset. Middagen kan betalas antingen med bankgiro i förväg eller till receptionen på vikingacentret när som helst före den 26.8.

Forneldskvällens meny:

Rodeborgs egen tjärsill & senapssill

Grönsallad, kålsallad & pressgurka

Hövdingens specialare: Nyrökt lax med husets majonnäs

Rotmos

Rökt vildsvin

Hembakat bröd: skärgårdslimpa samt plåtbröd med vitlökssmör

Kaffe / te & kaka till efterrätt

Förhandsbokningen krävs endast om du vill äta middag. Om du inte vill boka mat är du varmt välkommen utan förhandsanmälan.

Uppdaterat 23.8: Middagen i hövdingahallen är fullbokad! Du är välkommen att boka middag i form av en forneldsplanka till priset 17 € / person. Ta kontakt och meddela vilken tid du vill komma, plankan serveras i caféet eller ute vid grillen. Du kan använda formuläret nedan också om du vill beställa plankan, som kommer att innehålla bl.a rökt kassler med rotmos.

Vi säljer även grillkorv ute vid grillen från kl 18.00.

Information om evenemanget hittar du också på vår facebook-sida.

Gör din bokning till middagen antingen på e-post info@rosala.fi, per telefon 040-2182960 eller genom att fylla i formuläret nedan.Kom ihåg att hålla browserfönstret uppe tills du får en bekräftelse att meddelandet är skickat. Observera att detta inte är en automatisk bokning, utan din reservering är i kraft då du har fått en bekräftelse. I fall du inte får svar till din e-post inom ett dygn, vänligen ta kontakt per telefon eller e-post!

Till vår e-post info@rosala.fi kan du naturligvis också skicka förfrågningar utan att göra en bokning. Vi hjälper gärna till med alla frågor!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone