Bilfärjan M/S Aurora

Bilfärjan som trafikerar mellan Kasnäs och Rosala har en kapacitet på 52 bilar och den trafikerar året om enligt tidtabellen nedan. Färjan är avgiftsfri och man kan inte boka platser i förväg. Det är ca 5 km från Rosala öns färjefäste Långnäs till Vikingacentrum.

Adress till Kasnäs färjefestet: Kasnäsvägen 1293, 25930 Kasnäs (Kimitoön).

Flygbild från Kasnäs hamn

kasnas1

1. Landsvägen från fastlandet leder direkt till Kasnäs hamnen (se på kartan)
2. Från förbindelsebåtsbryggan längst till höger startar Skärgårdens märkesrutt-kryssningen där det ingår ett besök både på Rosala Vikingacentrum och Bengtskärs fyr. Se mer information här
3. M/S Aurora-förbindelsebåtens brygga ligger längst till vänster alldeles i slutet på vägen, och har en skylt där det står Rosala och Hitis
4. Kasnäs Paviljong, en restaurang som fungerar i samband med Kasnäs Skärgårdsbad
5. Kasnäs gästhamn

Se även direkt bild av Kasnäs förbindelsebåtsbrygga via webcam här.

Färjturen räcker ca 30 minuter, och när du kommer iland i Långnäs på Rosala ön, har du 5 km kvar till vikingacentret. Observera alltså att du bör ta med fordonet över. Vi kan hjärtligt rekommendera den vackra rutten för cykling, cyklar kan hyras t.ex från Carfield. Det finns även två taxi på öarna – Per-Erik Fihlman +358 400 697 916 och Solveig Sjöberg +358 40 722 4242 – och dessutom kan du åka med Archipelago HopOn-buss på vissa dagar under sommaren.

Då du har kommit iland i Långnäs, tar du till höger i en T-korsning ca en kilometer efter färjefästet. Sedan följer du bara landsvägen till Rosala by, där vikingacentret är lätt att hitta på vänstra sidan om vägen. Parkeringsområdet finns i början av Reimarsvägen, ca 30 meter från Vikingacentrums röd entrébyggnad. Cykelställ finns utanför entrébyggnaden.