Aktuellt

Höstlov i vikingabyn

Välkommen att utforska vikingabyn på höstlovet! Du kan prova vikingakrigares utrustning, öva fäktning och spela varpa mm, eller koppla av och njuta av stämningen.

Vikingacentrum och caféet har öppet under höstlov den 18-19.10.2019 kl 10.00-16.00, lunchtid kl 11.30-16.00. Se alla öppettider här, och boka övernattning här.

Frukost i café Vindrosen

I sommar har även andra än grupper och gäster som bor i Vikingbyn möjlighet att njuta av café Vindrosens läcker frukost. Frukosten serveras på utvalda dagar kl 9.00, och flera datum blir tillgängliga under sommarens lopp. Läs mera och boka: rosala.johku.com

Vikinga-vinterspel

Tideräkningens första Vikinga-vinterspel på vikingacentret ordnas på lördagen den 23.2.2019! Det nya evenemanget passar utmärkt för hela familjen. Läs mer

Cykeluthyrning

Nu kan du hyra cyklar hos oss! Du kan även återlämna hos oss cykeln du har hyrt från en annan Carfield-samarbetspartner. Hyrescykel passar både korta och långa äventyr, till exempel Kustrutten! Se priserna här och läs mera om cykeluthyrningen på Carfields sida.

Middagar i hövdingahallen Rodeborg i juli

Nyhet: nu kan du boka en middag i vikingastil i den stämningsfulla hövdingahallen Rodeborg, hela juli månad varje kväll kl 18.00! Inget minimi-personantal, du kan boka en plats till middagen för allt mellan 1 och 60 personer.

Läs mer

Archipelago HopOn HopOff

Till sommaren 2017 har vi fått ett mycket välkommet uppsving i kollektivtrafiken till skärgården! Archipelago HopOn HopOff är ett helt nytt koncept, där du under sommaren enkelt kan boka en skärgårdsupplevelse för ett eller flera dygn utan egen bil. Till exempel ett dagsbesök ända fram till Rosala Vikingacentrum med buss från Helsingfors är möjligt på torsdagar.

Denna kan du utnyttja till exempel om du planerar att övernatta ett veckoslut i skärgården (lö-sö), eller om du vill stanna längre kan du komma på torsdag och fara på söndag! Tips om övernattningar och annat du kan göra i området hjälper vi gärna till med på bokningsbyrån.

Händelsekalender

Årets evenemangskalender är uppdaterad! Vi börjar med säsongöppning lördagen den 20.5.2017!

Just nu

Julrundan på Hitis-Rosala ligger precis bakom hörnet, kom ihåg att besöka både marknaden i Hitis och julboden i vikingacentret! Läs mer

Rosala Viking Wheat Beer
Vikingacentret serverar ett alldeles unikt eget öl i år! För första gången kommer våra besökare att få smaka på en traditionellt tillverkad veteöl, som är utvecklad i samarbete med det lokala bryggeriet Rousal Brygghus.

Efterfrågan på Rosala Viking Wheat Beer överträffade alla våra förväntningar, och den har tagit slut för i år! Nästa år finns den igen att få hos oss, till dess serverar vi en annan specialitet från Rousal Brygghus: En ljus Single Malt lager.

rosalawheat centrerad

Utsökta nya vikingamenyer
Vi vill förbättra vår service även på restaurangsidan, och har nu byggt tre nya menyer som ni får välja emellan när ni bokar er vikingamiddag! Läs mer om vad du får uppleva i ett hövdingagille! Menyerna hittar du här.

Nytt program – Arkeologi
Den arkeologiska provgrop som finns i vikingabyn lever upp med metalldetektorer och andra utgrävningsverktyg, och du får tillsammans med en guide bekanta dig med hur det går till när man gör en arkeologisk utgrävning!

Vikingacentrets evenemangskalender för i år hittar du här, och nedan finns länkar till evenemangens egna sidor på Facebook:

Här kan du ta en liten titt på vad som är nytt i museishopen för i år, samt lite annat smått och gott!

Share buttons should go here, somehow...