Aktuellt

Pop-Up Knattelab 5-6.7.2023

Är du intresserad av marinbiologi? Bli skärgårdsforskare för en stund! Pop-Up Knattelab vid Vikingacentret på ons den 5.7 kl 14-18 & to den 6.7 kl 10-13.30.

Kurs i smide 6-8.10.2023

Västra Nylands folkhögskola ordnar smideskurs i Vikingacentret den 6-8.10.2023. Kursen lämpar sig för både nybörjare och personer som redan behärskar grunderna. Kolla kursprogrammet och anmäl dig på folkhögskolans sida!

Matka Nordic Travel Fair 2023

Vi deltar på Resemässan på Helsingfors Mässcentrum den 20-22 januari 2023. Välkommen till monter 6n2 och hälsa på!

Welcome Cyclist-märke

Vårt café fick Welcome Cyclist-märket på sommaren 2022! Mer information om programmet och alla företag som fått märket hittar du på sidan bikeland.fi.

Jul på vikingavis

Välkommen att fira jul med oss i vikingabyn på lördagen den 18.12.2021! Delta i ett roligt program, och njut av en utsökt middag på vikingavis i hövdingahallen.

Höstlov i vikingabyn

Välkommen att utforska vikingabyn på höstlovet! Du kan prova vikingakrigares utrustning, öva fäktning och spela varpa mm, eller koppla av och njuta av stämningen.

Vikingacentrum och caféet har öppet under höstlov den 18-19.10.2019 kl 10.00-16.00, lunchtid kl 11.30-16.00. Kolla vikingabyns öppettider, och boka övernattning online.

Frukost i café Vindrosen

I sommar har även andra än grupper och gäster som bor i Vikingbyn möjlighet att njuta av café Vindrosens läcker frukost. Frukosten serveras på utvalda dagar kl 9.00, och flera datum blir tillgängliga under sommarens lopp. Läs mera och boka frukost online.

Vikinga-vinterspel

Tideräkningens första Vikinga-vinterspel på vikingacentret ordnas på lördagen den 23.2.2019! Det nya evenemanget passar utmärkt för hela familjen.

Cykeluthyrning

Nu kan du hyra cyklar hos oss! Du kan även återlämna hos oss cykeln du har hyrt från en annan Carfield-samarbetspartner. Hyrescykel passar både korta och långa äventyr, till exempel Kustrutten! Se priserna och läs mera om cykeluthyrning Carfield.

Middagar i hövdingahallen Rodeborg

Nyhet: nu kan du boka en middag i vikingastil i den stämningsfulla hövdingahallen Rodeborg! Vi njuter av middag på sommarkvällar kl 18.00, men även t.ex på höstlovet. Inget minimi-personantal, du kan boka en plats till middagen för allt mellan 1 och 80 personer. Läs mera om middag i hövdingahallen.

Archipelago HopOn HopOff

Till sommaren 2017 har vi fått ett mycket välkommet uppsving i kollektivtrafiken till skärgården! Archipelago HopOn HopOff är ett helt nytt koncept, där du under sommaren enkelt kan boka en skärgårdsupplevelse för ett eller flera dygn utan egen bil. Till exempel ett dagsbesök ända fram till Rosala Vikingacentrum med buss från Helsingfors är möjligt på torsdagar.

Denna kan du utnyttja till exempel om du planerar att övernatta ett veckoslut i skärgården (lö-sö), eller om du vill stanna längre kan du komma på torsdag och fara på söndag! Tips om övernattningar och annat du kan göra i området hjälper vi gärna till med på bokningsbyrån.

Händelsekalender

Årets evenemangskalender är uppdaterad! Vi börjar med säsongöppning lördagen den 20.5.2017!

Du hittar våra evenemang även på Facebook:

Julrundan på Hitis-Rosala

Julrundan på Hitis-Rosala ligger precis bakom hörnet, kom ihåg att besöka både marknaden i Hitis och julboden i vikingacentret!

Rosala Viking Wheat Beer

Vikingacentret serverar ett alldeles unikt eget öl i år! För första gången kommer våra besökare att få smaka på en traditionellt tillverkad veteöl, som är utvecklad i samarbete med det lokala bryggeriet Rousal Brygghus.
Efterfrågan på Rosala Viking Wheat Beer överträffade alla våra förväntningar, och den har tagit slut för i år! Nästa år finns den igen att få hos oss, till dess serverar vi en annan specialitet från Rousal Brygghus: En ljus Single Malt lager.

rosalawheat centrerad

Utsökta nya vikingamenyer

Vi vill förbättra vår service även på restaurangsidan, och har nu byggt tre nya menyer som ni får välja emellan när ni bokar er vikingamiddag! Läs mer om vad du får uppleva i ett hövdingagille!

Nytt program – Arkeologi

Den arkeologiska provgrop som finns i vikingabyn lever upp med metalldetektorer och andra utgrävningsverktyg, och du får tillsammans med en guide bekanta dig med hur det går till när man gör en arkeologisk utgrävning! Programmet passar bra för både vuxengrupper och lägerskolor.

Här kan du ta en liten titt på vad som är nytt i museishopen för 2016, samt lite annat smått och gott!

Share buttons should go here, somehow...