Ryhmien opastukset

Viikinkikeskuksen pääsymaksuun kuuluu lyhyt tervetuliaisopastus, esittelyvideo sekä opaskartta, joka toimii oppaanasi viikinkikylässä.
Jos liikut vähintään 10 henkilön seurueessa ja haluat nauttia mahdollisimman kattavasti kaikesta mitä viikinkikeskus voi tarjota, voit lisäksi varata ryhmällesi oppaan!

Ohjelma-vaihtoehtomme

Huomioithan että kaikki ohjelmat varataan etukäteen. Varaus vasta paikan päällä ei välttämättä onnistu, koska emme voi taata että oppaita on vapaana. Varauksen voi tehdä joko numerosta 040 218 2690 tai sähköpostilla info@rosala.fi.

Kaikkien ohjelmien osalta optimaalinen henkilömäärä on 10-30 henkilöä. Myös suuremmille ryhmille toki ohjelma onnistuu, mutta silloin tehdään jako pienempiin ryhmiin. Koululaisryhmille suosittelemme leirikouluohjelmia.

1. Opastettu kierros viikinkikylään ja kirveenheitto

Ohjelman kesto noin 1 h sisältäen tervetuliaisopastuksen. Hintaan sisältyy viikinkiviitta, ja halutessaan kirveenheiton voi vaihtaa esimerkiksi jousiammuntaan.
Hinta 8,00 / aikuinen ja 4,00 / lapsi 4-14 v

2. Viikinkien viisiottelu

Valittavanasi on yhteensä 7 kpl viikinkiaikaisia lajeja, ja otteluun voi sisällyttää valitsemansa määrän lajeja, vaikka vain yhden. Kesto noin 15-20 minuuttia / laji, viisiottelun kesto siis noin 1,5 h.

Hinta 3,00-4,00 / laji. Viisiottelu 20,00 / aikuinen (10-19 henkilöä) tai 15,00 / aikuinen (20 henkilöä ja yli)
Lajit:

  • Kirveenheitto
  • Jousiammunta
  • Köydenveto
  • Veitsenheitto
  • Keihäänheitto
  • Puujalkakävely
  • Tietokilpailu

3. Viikinkien merenkulku

Tutustutaan oppaan johdolla viikinkilaiva Alvildaan sekä hautalaiva Hoglandiin. Viikinkikylän alueella, ei vesillä. Opas kertoo viikinkien merenkulusta ja laivoista. Kesto n. 1 h.

Hinta 15,00 / aikuinen (10-19 henkilöä) tai 10,00 / aikuinen (vähintään 20 henkilöä)

4. Arkeologinen koekaivaus

Tutustutaan arkeologiseen malli-kaivaukseen oppaan johdolla, ja kokeillaan muun muassa metallinpaljastinta. Opas kertoo viikinkikeskuksen taustalla olevista kaivauksista ja esittelee kuinka arkeologisilla kaivauksilla toimitaan. Kesto n. 1 h.

Hinta 15,00 / aikuinen (10-19 henkilöä) tai 10,00 / aikuinen (vähintään 20 henkilöä)

Bussiryhmien kiertoajelut

Ulkosaaristoon järjestetään tapahtumarikkaita kiertoajeluja ryhmille, jotka haluavat tutustua alueen ainutlaatuiseen luontoon ja historiaan. Retkiin voidaan viikinkikeskuksen lisäksi sisällyttää vierailut mm. Taalintehtaan Strandhotelletiin ruokailun merkeissä, Kasnäsiin kylpylähotelliin ja Sinisimpukan luontokeskukseen, Hiittisten kirkonkylään, Bengtskärin majakalle, Högsåran kylään, Örön linnakesaarelle sekä muihin Hiittisten saariston vierailukohteisiin.

Esimerkkejä valmiiksi suunnitelluista ohjelmista löytyy matkavaraamon omilta sivuilta. Kaikkia paketteja voidaan muuttaa ja räätälöidä toivomuksienne mukaan. Ota yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä!