Muinaistulien yö

Avoimet ovet!

Muinaistulien yö on jokavuotinen tapahtuma saaristossa.
Tulien avulla voitiin ennen osoittaa merenkulkijoille turvallinen tie satamaan tai rantaan. Nykyään tuli sytytetään kerran vuodessa vanhaa perinnettä kunnioittaen. Tapahtuma järjestetään aina elokuun viimeisenä lauantaina. Muinaistulien yön kunniaksi viikinkikylässä on avoimet ovet lauantaina 31.8.2019 klo 18.00-24.00.

Jos olet mantereen puolella, voit myös osallistua tapahtumaan venekuljetuksen avulla! Voit varata joko meno-paluu kuljetuksen Kasnäs-Rosala-Kasnäs hintaan 20 € / henkilö tai ainoastaan yhteen suuntaan Kasnäs-Rosala tai Rosala-Kasnäs hintaan 14 € / henkilö (lapset 2-12 v puoleen hintaan). Lähtöajat: 17.30 Kasnäsista ja 22.00 Rosalasta. Venekuljetus kestää 25 minuuttia, lähtö ja saapuminen Rosalan kyläsataman yhteysaluslaituriin. Paluukuljetus toteutuu, mikäli vähintään 15 henkilöä tulee mukaan. Varaa paikkasi joko puh. 040 218 2960 tai sähköpostilla info@rosala.fi.

Illan ohjelma:
18.00-24.00 vapaa pääsy viikinkikylään, opastuksia järjestetään kysynnän mukaan

19.00 Illallinen päällikön hallissa, ennakkovaraus!
21.00 Palavan ammuksen ampuminen katapultilla
21.30 Muinaistuli sytytetään kylän lahdella

Seisova pöytä viikinkien tapaan on katettuna klo 19.00, varaathan paikkasi etukäteen. Illallisen hinta on 32,00 / aikuinen, lapset 4-14 v puoleen hintaan. Illallisen voi maksaa joko etukäteen pankkisiirrolla tai viikinkikeskuksen vastaanottoon, tai saapuessa.

Illan menu:

Rodeborgin oma tervasilli & sinappisilli

Vihersalaatti, kaalisalaatti & pressgurka – maustekurkkku

Päällikön erikoinen: Vasta savustettu lohi talon majoneesilla

Juuresmuhennos

Savustettua villisikaa

Kotona leivottua: saaristolaisleipä sekä peltileipä valkosipulivoilla

Kahvi / tee & maustekakku

Pienet muutokset menussa ovat mahdollisia.

Myymme myös ulkogrillin makkaraa omatoimiseen grillaamiseen klo 18.00 alkaen ja lisäksi kahvilamme on avoinna koko illan ajan.

Tietoa tapahtumasta löytyy myös facebook-sivuiltamme.

Etukäteisvaraus vaaditaan ainoastaan jos haluat syödä illallista. Jos et halua varata illallista olet lämpimästi tervetullut ilman ennakkovarausta.

Illallisvarauksen voit tehdä joko sähköpostilla info@rosala.fi, soittamalla numeroon 040 218 2960 tai täyttämällä alla olevan varauskaavakkeen. Tervetuloa!Muistathan pitää selaimen auki kunnes saat kuittauksen että lomake on lähetetty. Jos sähköpostiisi ei saavu vastausta vuorokauden sisällä, otathan ystävällisesti yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse. Huomaa, että tämä ei ole automaattinen varaus, vaan varauksesi on vahvistettu vasta kun saat sähköpostilla vahvistuksen.

Sähköpostiimme info@rosala.fi voi toki myös lähettää tiedusteluja ilman varausta. Autamme kaikissa kysymyksissä mielellämme!