Muinaistulien yö

Avoimet ovet!

Muinaistulien yö on jokavuotinen tapahtuma saaristossa.
Tulien avulla voitiin ennen osoittaa merenkulkijoille turvallinen tie satamaan tai rantaan. Nykyään tuli sytytetään kerran vuodessa vanhaa perinnettä kunnioittaen. Tapahtuma järjestetään aina elokuun viimeisenä lauantaina. Muinaistulien yön kunniaksi viikinkikylässä on avoimet ovet lauantaina 31.8.2019 klo 18.00-24.00.

Illan ohjelma:
18.00-24.00 vapaa pääsy viikinkikylään, opastuksia järjestetään kysynnän mukaan
19.00 Illallinen päällikön hallissa, ennakkovaraus!
21.00 Ohjelmaa viikinkikylässä
21.30 Muinaistuli sytytetään kylän lahdella

Jos olet mantereen puolella, voit myös osallistua tapahtumaan venekuljetuksen avulla! Voit varata joko meno-paluu kuljetuksen Kasnäs-Rosala-Kasnäs hintaan 20 € / henkilö tai ainoastaan yhteen suuntaan Kasnäs-Rosala tai Rosala-Kasnäs hintaan 14 € / henkilö (lapset 3-12 v puoleen hintaan). Lähtöajat: 17.30 Kasnäsista ja 22.00 Rosalasta. Venekuljetus kestää 25 minuuttia, lähtö ja saapuminen Rosalan kyläsataman yhteysaluslaituriin. Paluukuljetus toteutuu, mikäli vähintään 15 henkilöä tulee mukaan.

Seisova pöytä viikinkien tapaan on katettuna klo 19.00, varaathan paikkasi etukäteen. Illallisen hinta on 32,00 / aikuinen, lapset 4-14 v puoleen hintaan.

Illan alustava menu:
Rodeborgin oma tervasilli & sinappisilli
Vihersalaatti, kaalisalaatti & pressgurka – maustekurkkku
Päällikön erikoinen: Vasta savustettu lohi talon majoneesilla
Juuresmuhennos
Savustettua villisikaa
Kotona leivottua: saaristolaisleipä sekä peltileipä valkosipulivoilla
Kahvi / tee & maustekakku

Pienet muutokset menussa ovat mahdollisia.

Myymme myös ulkogrillin makkaraa omatoimiseen grillaamiseen klo 18.00 alkaen ja lisäksi kahvilamme on avoinna koko illan ajan.

Tietoa tapahtumasta löytyy myös facebook-sivuiltamme.

Etukäteisvaraus vaaditaan ainoastaan jos haluat syödä illallista. Jos et halua varata illallista olet lämpimästi tervetullut ilman ennakkovarausta.

Voit ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla info@rosala.fi, soittamalla numeroon 040 218 2960. Autamme mielellämme kaikissa kysymyksissä!