Autolautta M/S Aurora

Kasnäsin ja Rosalan välillä liikenöivään autolauttaan mahtuu 52 autoa, ja se liikennöi alla olevalla aikataululla ympäri vuoden. Lautta on maksuton, eikä siihen voi varata paikkoja. Rosalan saaren lauttaranta Långnäsista on noin 5 km matkaa Viikinkikeskukseen.

Kasnäsin lauttarannan osoite: Kasnäsintie 1293, 25930 Kasnäs (Kemiönsaari).

Ilmakuva Kasnäsin satamasta

kasnas1

1. Kun saavut mantereelta, maantie jatkuu suoraan Kasnäsin satamaan (katso kartalla)
2. Oikeanpuolimmaisesta laiturista lähtee Saariston Loistoreitti-risteilyä liikennöivät alukset. Risteilyyn sisältyy vierailu sekä Rosalan Viikinkikeskuksessa että Bengtskärin majakalla, katso lisätietoja täältä
3. M/S Aurora-autolautan laituri on ajotien päässä vasemmalla puolella, ja laiturin kohdalla on kyltti jossa lukee Rosala ja Hitis
4. Kasnäs Paviljong, ravintola joka kuuluu Kasnäsin hienoon kylpylä-kokonaisuuteen
5. Kasnäsin vierasvenesatama

Katso myös webcam-kuva Kasnäsin yhteysaluslaiturista täällä.

Lauttamatka Kasnäsista kestää noin 30 minuuttia ja Rosalan saaren lauttaranta Långnäsista on n. 5 km matkaa Viikinkikeskukseen, huomioithan siis että oma kulkuneuvo kannattaa ottaa lautalla yli. Voimme lämpimästi suositella kaunista reittiä pyöräilyyn, polkupyöriä voi vuokrata esimerkiksi Carfieldiltä. Saarilla on myös kaksi taksia – Per-Erik Fihlman 0400 697 916 ja Solveig Sjöberg 040 722 4242 – ja lisäksi kesäaikaan Viikinkikeskukseen pääsee perille saakka Archipelago HopOn-bussilla tiettyinä päivinä.

Saavuttuasi Rosalan saarelle noin 1,5 km verran Långnäsin lauttarannasta tulee T-risteys, josta käännytään oikealle Rosalaa kohti. Tietä seuraamalla tulette Rosalan kylään ja Viikinkikeskus löytyy helposti tien vasemmalta puolelta. Pysäköintialue on heti Reimarintien alussa, ja alueelta on n. 30 metriä matkaa Viikinkikeskuksen punaiseen vastaanottorakennukseen. Polkupyörätelineet sijaitsevat vastaanottorakennuksen pihassa.