Aktuellt

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone

Årets evenemangskalender är uppdaterad! Vi börjar med säsongöppning lördagen den 20.5.2017!

Just nu

Julrundan på Hitis-Rosala ligger precis bakom hörnet, kom ihåg att besöka både marknaden i Hitis och julboden i vikingacentret! Läs mer

Rosala Viking Wheat Beer
Vikingacentret serverar ett alldeles unikt eget öl i år! För första gången kommer våra besökare att få smaka på en traditionellt tillverkad veteöl, som är utvecklad i samarbete med det lokala bryggeriet Rousal Brygghus.

Efterfrågan på Rosala Viking Wheat Beer överträffade alla våra förväntningar, och den har tagit slut för i år! Nästa år finns den igen att få hos oss, till dess serverar vi en annan specialitet från Rousal Brygghus: En ljus Single Malt lager.

rosalawheat centrerad

Gästbrygga
Förbindelsebåtsbryggan i Rosala byhamn är öppen för dagsbesökare som vill besöka vikingacentret. Bryggan är öppen för alla, så sommartid har vi fått önskemål om att vikingacentret kunde ha en egen gästbrygga. Nu svarar vi på önskemålet! Läs mer om hur du hittar till gästbryggan.

gästbrygga 3

Utsökta nya vikingamenyer
Vi vill förbättra vår service även på restaurangsidan, och har nu byggt tre nya menyer som ni får välja emellan när ni bokar er vikingamiddag! Läs mer om vad du får uppleva i ett hövdingagille! Menyerna hittar du här.

rosala viking dinner 5

Nytt program – Arkeologi
Den arkeologiska provgrop som finns i vikingabyn lever upp med metalldetektorer och andra utgrävningsverktyg, och du får tillsammans med en guide bekanta dig med hur det går till när man gör en arkeologisk utgrävning!

Vikingacentrets evenemangskalender för i år hittar du här, och nedan finns länkar till evenemangens egna sidor på Facebook:

Här kan du ta en liten titt på vad som är nytt i museishopen för i år, samt lite annat smått och gott!

rosalawheat
Share buttons should go here, somehow...
rosala shop skäggpärlor
rosala shop nyhet 1
rosala shop nyhet 3
rosala shop nyhet 6
rosala shop nyhet 5
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone