Tietoa meistä

Rosalan Viikinkikeskus on museo ja vierailukeskus, jonka pääasiallinen tarkoitus on esitellä saariston ja Suomen rauta-aikaista historiaa. Keskuksen syntymävuodeksi voidaan kutsua vuotta 1992, jolloin me Kirkonsalmen arkeologisten kaivausten inspiroimina rakensimme ensimmäisen rekonstruoidun viikinkitalon, pitkätalo Farmansgårdenin (Idänkävijän talo). Tämän jälkeen monen monta rakennusta ja muuta rekonstruktiota on nähnyt päivänvalon, ja tätä kirjoittaessa viikinkikylän opaskartalla on 30 toinen toistaan mielenkiintoisempaa kohdetta, kaikkea mahdollista työn alla olevasta riimukivestä viikinkikylän ylpeyteen, komeaan päällikön halli Rodeborgiin.

Viikinkikeskuksen omistaa ja toiminnasta vastaa toisen polven perheyrittäjä Paul Wilson. Kaikki kehitystyö tapahtuu museo- ja matkailutoiminnan tuloilla, ilman ulkopuolista tukea. Museon pääsymaksut käytetään lyhentämättöminä näyttelyiden ja viikinkikylän ylläpitoon ja kehittämiseen.

Rosalan Viikinkikeskus Oy:lla on myös pieni matkatoimisto Rosalassa, joka muun muassa vastaa matkojen varauksista Rosalan lisäksi myös Bengtskärin majakalle. Teemme yhteistyötä useimpien paikallisten toimijoiden kanssa Hiittisten saariston alueella. Tarjontaamme voit tutustua tarkemmin matkavaraamon omalla sivulla www.rosala.net.

Toimintafilosofiamme perustuu palavaan haluun herättää henkiin eräs historian kiehtovimmista ajanjaksoista, samalla kun haluamme levittää tietoisuutta sekä oman saaristoalueemme että koko Suomen osallisuudesta viikinkaikaan. Pyrimme asettamaan viikinkiaikaisen Suomen tietoisuuden kartalle, onhan nykyinen Suomi kuitenkin yksi viikinkien kotiseuduista. Tämä pyrkimys on ottanut suuren harppauksen eteenpäin nyt ajankohtaisen eurooppalaisen yhteistyön kautta, tarkemmin sanottuna ryhmä Destination Viking Association, jonka perustajajäsen Rosalan Viikinkikeskus on. Tämä yhteistyö on johtanut nelivuotiseen EU-projektiin nimeltään ”Follow the Vikings”, jonka tarkoitus on yhteisesti markkinoida viikinki-matkailukohteita Euroopassa. Olemme hyvin ylpeitä voidessamme seistä tasa-arvoisena sellaisten jättien rinnalla kuten Jorvik Viking Centre ja British Museum. Voit lukea lisää aiheesta projektien omilla sivuilla.
Destination Viking Association
Follow the Vikings

Tervetuloa viikinkien maailmaan!